Dit najaar ga ik met mijn tweede solovoorstelling, Lost & Found, de theaters weer in. In de voorstelling speel ik gloednieuwe liedjes en prachtige, onbekende nummers. Ook heb ik weer een paar bijzondere verhalen gevonden, die ik graag met jullie deel. Onder het kopje SHOWS is het volledige overzicht te zien. Hieronder de voorstellingen die ik... lees meer »

Store

Soldier On

Tim Knol is terug met met zijn derde plaat,

Soldier On

Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn nieuwe album. Tim produceerde de plaat zelf: ‘Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken. En ben ik enorm trots nu hij af is.’

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op grote festivals, in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Soldier On is de plaat van een volwassener Tim Knol geworden. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede én minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden op de plaat. ‘In alle opzichten is het een album geworden over afscheid nemen en doorgaan. Met deze plaat sluit ik een periode van mijn leven af, en kan ik met volle kracht de toekomst tegemoet.’

Op de plaat toont Tim Knol zich van zijn meest veelzijdige kant. Niet alleen als songwriter maar ook als muzikant was zijn aandeel op deze plaat groter dan ooit. Dit is terug te horen in bijvoorbeeld Bury the Ocean, waarop Tim alle gitaarpartijen zelf inspeelde. En het gevoelige Cold Cold Rain, een warme ballad met duidelijke verwijzingen naar Americana. Of anders gezegd: minder Rolling Stones, meer Ryan Adams.

Tim kan niet wachten om weer met zijn band op het podium te staan. Naast Anne Soldaat wordt Knol vanaf nu live bijgestaan door Jeroen Kleijn (drums), Reyer Zwart (bas) en Eric Lensink (toetsen). ‘Ik ken deze gasten al jaren, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat geeft ons vrijheid op het podium en een fris geluid. Het kan niet anders dan dat het bijzondere avonden gaan worden,’ aldus Knol.

Dit najaar presenteert Tim zijn nieuwe plaat in een select aantal clubs, voordat hij vanaf januari solo het theater ingaat.

12-Nov-2015
De Hoogte, Winsum